Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Tészta
50 dkg finomliszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 csipet
2 ek. tejföl rugalmas tésztát kapjunk
Töltelék
1 nagy doboz barackkonzerv
3 tojássárgája
3 ek. cukor
3 ek. tejföl
6 dkg zsemlemorzsa

Barackos lepény

  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tészta

  • Töltelék

Gyors és egyszerű. Ennek tudatában készítettük el a hétvégén, mert a jövés menés mellett nem volt idő a sütéssel bíbelődni.
Friss gyümölccsel még jobb, akár szilvával is elkészíthetjük az eredmény egy kellemesen gyümölcsös lepény lesz.

A tészta mennyisége két pitére is elég, ha 25*35 cm-es tepsit használunk, így én kettévettem és az egyiket tésztát lefagyasztottam. Gyorsan kiolvad és bármivel megtölthetjük utána is.

Próbáljátok ki ha valami könnyedre vágytok ebben a tavaszi napsütésben! 🙂

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta elkészítése

A liszttel elmorzsoljuk a vajat.

2
Elvégezve

Elkeverjük benne a cukrot és a csipet sót.

3
Elvégezve

Végül a tojással, tojássárgájával és a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.

4
Elvégezve

Egy kb. 25*35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral (elég csak az alját).

5
Elvégezve

A tésztát kettévesszük, az egyiket fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük.

6
Elvégezve

A másik tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, majd beletesszük (nem kell, hogy pereme legyen).

7
Elvégezve

Töltelék elkészítése

A barackot vagy szilvát cikkekre vágjuk, majd kirakjuk vele a tésztát.

8
Elvégezve

A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.

9
Elvégezve

Amíg a tészta és a barack a sütőben van, összekeverjük a tölteléket.

10
Elvégezve

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd elkeverjük benne a morzsát és a tejfölt.

11
Elvégezve

A fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a sárgájához.

12
Elvégezve

A 10 perc leteltével kivesszük a tepsit és eloszlatjuk a barackokon a masszát.
25 percig sütjük.

Előző
Túrós pite
Következő
Linzer
Előző
Túrós pite
Következő
Linzer