Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A kalácshoz
500 g kenyérliszt sima liszt is megfelel, kenyérliszt hiányában
1 csomag szárított élesztő 20 g friss élesztőnek felel meg
1 tk kristálycukor
1.5 tk
250 ml langyos víz
A töltelékhez
2 közepes hagyma
1 ek vaj
1 db tojás
100 g reszelt sajt Gouda, Cheddar
1 csokor medvehagyma
160 g mascarpone
1.5 tk

Medvehagymás kalács

  • Közepes

Hozzávalók

  • A kalácshoz

  • A töltelékhez

Ebben a kalácsban az a legjobb, hogy ha elkészült, nincs szükség hozzá semmire! Önmagában ehetjük is, a feltét az maga a töltelék, ami krémes és fűszeres.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, cukorral és a sóval. (Ha friss élesztőt használunk, alakítsunk ki egy kis mélyedést a lisztes keverékbe és oda morzsoljuk bele)

2
Elvégezve

Adjuk hozzá a langyos vizet, majd kézzel vagy géppel dagasszuk ki (5-8 perc).
Letakarva kelesszük kb 45 percig.

3
Elvégezve

A töltelék elkészítése

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra és a vajon dinszteljük meg.
A medvehagymát mossuk át és aprítsuk fel.

4
Elvégezve

A reszelt sajtot, mascarponét, tojást, sót és a felaprított medvehagymát keverjük el egy tálban. Ehhez adjuk végül a megdinsztelt hagymát is.

5
Elvégezve

Összeállítás

A megkelt tésztát pár perc alatt átgyúrjuk, majd kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

6
Elvégezve

Egyenletesen megkenjük a töltelékkel.

7
Elvégezve

Előkészítünk egy kenyérsütő formát vagy egy gyümölcskenyér formát, majd alaposan kivajazzuk.

8
Elvégezve

A tészta rövidebbik oldalát behajtjuk középre, majd a másik oldallal is ugyanígy teszünk. A megrövidült tésztával ugyanezt megismételjük még egyszer, tehát a rövidebb felüket ismét középre hajtjuk.

9
Elvégezve

A hajtogatott kalácsot beleemeljük és eligazgatjuk a formában, majd megkenjük egy 1 evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával.

10
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, ezalatt még pihen a tészta.
Végül szép aranybarnára sütjük kb 45 perc alatt.
Még melegen kifordítjuk a formából és rácson hagyjuk kihűlni.

Előző
Amerikai csokis keksz
Következő
Almás pite kezdőknek (is)
Előző
Amerikai csokis keksz
Következő
Almás pite kezdőknek (is)