Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
115 g vaj szobahőmérsékletű
100 g barna cukor
100 g kristálycukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
180 g finomliszt
8 g kukoricakeményítő 1 ek.
2 g szódabikarbóna
1 csipet
150 g étcsokoládé
90 g fehér csokoládé

Amerikai csokis keksz

  • 15 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Nagyon csokis és ropogós. Ez az amerikai csokis keksz lényege és ezzel a recepttel tökéletes végeredményt kapunk. Miután kiadagoltuk a kekszeket, nyersen le is lehet fagyasztani, így ha hirtelen egy kis édességre vágyunk, bármikor elővehetjük és megsüthetjük frissen.

Variálhatjuk a csokit, és mellé tehetünk a tésztába még diót vagy mogyorót is.

Dobozban sokáig eláll, elkészíthetjük előre is.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2
Elvégezve

Ha táblás csokit használunk, akkor szeleteljük fel apróra, majd tegyük félre.

3
Elvégezve

A szobahőmérsékletű, puha vajat keverjük ki a kétféle cukorral és a vaníliás cukorral.

4
Elvégezve

Adjuk hozzá a tojást és ezzel is keverjük el.

5
Elvégezve

Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt, sót és a szódabikarbónát.

6
Elvégezve

Adjuk a lisztes keveréket a vajas krémhez és fakanállal keverjük el, majd szórjuk bele a csokit is.

7
Elvégezve

Egy evőkanál segítségével halmozzunk diónyi gombócokat a sütőpapírra, hagyjunk közöttük kb 7 cm helyet, mert a sütés során szét fognak terülni.

8
Elvégezve

Tegyük a hűtőbe legalább egy órára a megkészített kekszeket.

9
Elvégezve

160 fokra előmelegített sütőben süssük kb 15-20 percig, amíg a szélük enyhén barnulni nem kezd. Hagyjuk kihűlni a tepsin, mert amíg melegek a kekszek puhák lesznek és könnyebben törnek.
Ha a fagyasztóból vesszük ki a tésztát, hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni kb 20 percig, és csak utána tegyük a sütőbe.

Előző
Nutellás marcipános babkakoszorú
Következő
Medvehagymás kalács
Előző
Nutellás marcipános babkakoszorú
Következő
Medvehagymás kalács