Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

16 db Oreo keksz
250 g túró
2 teáskanál tejföl
3 teáskanál vaníliás cukor

Oreo bonbon

  • Könnyű

Hozzávalók

Az Oreo őrület engem sosem kapott igazán el, de van, hogy ezt kapom le a polcról ha valamilyen kekszet szeretnék venni. A mostani helyzet picit más volt, mert miután szembe jött velem a hír, hogy bizony Oreo világnap is létezik már, úgy döntöttem, hogy erről úgy lehetne a legjobban megemlékezni, ha ezt a fekete kekszet egy sütiként gondolnám újra.

Egy falatnyi túrókrémes finomság lett a végeredmény, próbáljátok ki, ha kallódik egy doboz Oreo a szekrényben!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Első lépésként szétválasztjuk a kekszeket. A krémet egy késsel lehúzzuk a kekszekről és egy tálba tesszük.
A csupasz kekszeket aprítóban ledaráljuk.

2
Elvégezve

A krémhez hozzáadjuk a túrót, tejfölt és a vaníliás cukrot, majd botmixerrel elkeverjük.

3
Elvégezve

Hozzáadunk 1-2 teáskanálnyit a ledarált kekszből, és fakanállal elkeverjük a masszát. Hűtőbe tesszük min 30 percre, de minél tovább tudjuk bent hagyni, annál jobban megdermed, és könnyebben lehet majd formázni.

4
Elvégezve

A masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, majd meghempergetjük őket a ledarált kekszben.
Hűtőben, dobozban tárolva kb 4 napig eláll.

Előző
Málnás ricotta torta
Következő
Medvehagymás pogácsa
Előző
Málnás ricotta torta
Következő
Medvehagymás pogácsa