Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
A málnás réteghez
25 dkg málna a fagyasztott is jó
4 dkg kristálycukor
3 dkg méz
2 dkg vaníliás pudingpor
0.7 dl víz
A csokoládés réteghez
4 dkg kristálycukor
3 dkg kukoricakeményítő
1 ek. kakaópor
2.5 dl tej
2.5 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé ízlés szerint lehet tejcsokoládé is
A tojáshabhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
2 dkg víz

Málnás-csokoládés pohárdesszert

  • 4 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • A málnás réteghez

  • A csokoládés réteghez

  • A tojáshabhoz

Szeretem a pohárkrémeket, mert látványosak, könnyen, gyorsan össze lehet ütni őket és a variációk száma végtelen.

Ez most egy csokoládépuding valójában, ami tojáshabbal és málnazselével lett rétegezve. Tejszínnel a tetején is szuper, ha félnénk a tojáshabtól!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A málnazselé elkészítése

Az összes hozzávalót egy lábasba mérjük és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd besűrítjük (kb 3 perc).

2
Elvégezve

Tetszőleges poharakba öntjük és kb 10 percet dermedni hagyjuk majd hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűlnek.
A képen látható módon is elkészíthető: a málnás krémet ferdén öntsük a poharakba, majd döntsük meg és támasszuk így ki a poharakat, hogy a málna így dermedjen meg.

3
Elvégezve

A csokoládépuding elkészítése

A kakaóport, cukrot és a keményítőt egy tálban elkeverjük 1 dl tejjel.

4
Elvégezve

A maradék (1.5 dl) tejet a tejszínnel összeforraljuk, majd beletesszük az apróra tördelt csokoládét és a tűzről levéve elkeverjük benne.

5
Elvégezve

Hozzáadjuk a kakaóporos keveréket és visszatesszük a tűzre. Folyamatosan kevergetve besűrítjük a pudingot.

6
Elvégezve

A kész pudingot egyenlően elosztjuk a málnás rétegeken, majd hűtőben dermesztjük.

7
Elvégezve

A tojáshab elkészítése

Cukorszirupot készítünk: a 6 dkg cukrot és a vizet elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor teljesen elolvadt és sűrű, szirupos állagot ért el a keverék, levesszük a tűzről (112 fokos kb).

8
Elvégezve

A tojásfehérjét elkezdjük robotgéppel felverni, majd mikor már habos, apránként hozzáadjuk a maradék 6 dkg cukrot. Folyamatos keverés mellett, lassan belecsurgatjuk a cukorszirupot is és kemény habot készítünk. Kb addig, amíg teljesen ki nem hűl.

9
Elvégezve

A lehűlt és megdermedt pudingot kivesszük a hűtőből. A tojáshabot habzsákba töltjük és tetszőlegesen a pudingra nyomjuk. Egyszerűen rá is kanalazhatjuk, úgy is jól fog mutatni! Még szebb a végeredmény, ha karamellizáló pisztolyt használva a habot enyhén megpirítjuk.

Előző
Karamell öntet
Következő
Málnás ricotta torta
Előző
Karamell öntet
Következő
Málnás ricotta torta