Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
2.5 dl natúr joghurt
20 dkg finomliszt
10 dkg búzadara
1 csapott teáskanál sütőpor
20 dkg cukor
2 tojás
4 db citrom
20 dkg cukor

Citromszirupos süti

  • 10 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Ugyan a sütőt be kell kapcsolnunk hozzá, mégis ez egy igazi nyári recept. Gyorsan kikeverjük, robotgéppel sem kell bajlódni és már süthetjük is! Citrom kerül a tésztába és a szirupba is, így a végeredmény egy könnyed, citromos édesség.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit.

2
Elvégezve

A lisztet, búzadarát, sütőport, cukrot és egy csipet sót összekeverjük és félretesszük.

3
Elvégezve

A joghurtot kikeverjük a tojásokkal és egy fél citrom levével.

4
Elvégezve

A tojásos masszát apránként a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összekeverjük.

5
Elvégezve

Miután a tészta az előkészített tepsibe került, mehet is a sütőbe kb. 40 percre.

6
Elvégezve

Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. Kb 2.5-3 dl vízhez adjuk hozzá a megmaradt fél és a maradék három citrom levét és a 20 dkg cukrot.

7
Elvégezve

Összekeverjük és a tűzre téve felforraljuk, pár percig így kevergetjük.

8
Elvégezve

A sütit még melegen megszurkáljuk egy villával és a szirup felét rákanalazzuk, majd letakarjuk egy fóliával, kb. 10 percre. Ettől a tészta átveszi a szirupot és nem szárad ki.
Végül ráöntjük a maradékot is és fólia nélkül teljesen kihűtjük.

Előző
Brownies
Következő
Barackos-túrós pite
Előző
Brownies
Következő
Barackos-túrós pite