Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

100 g vörös áfonya
50 g étcsokoládé apróra vágva
50 g mandula
70 g kesudió
50 g vaj szobahőmérsékletű, puha
100 g barna cukor
2 db tojás
300 g finomliszt
1 kávés kanál sütőpor

Csokis, vörös áfonyás biscotti

  • Könnyű

Hozzávalók

Szeretem tea vagy kávé mellé, de szerintem önmagában is egy igazán finom keksz, amibe kísérő ital nélkül sem törik bele a fogunk! Éppen annyira ropogós, amennyire kell és ha megkóstolod nehéz lesz vele leállni. Ajándékba, szépen becsomagolva nem lehet vele mellényúlni, így ne féljetek variálni sem a receptet – kerülhet bele fehér csoki vagy akár áfonya helyett mazsola. Az olajos magvakat szintén ízlés szerint variálhatjuk. Az alaprecept a Streetkitchen-től származik, egy két változtatással láthatjátok itt.

Ebből az adagból kb 20-25 db biscottink lesz.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeverésen.
A csokit, az áfonyát és a kétféle magvat apróra felaprítjuk.

2
Elvégezve

A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat is.

3
Elvégezve

A lisztet elkeverjük a sütőporral és az előzőleg felaprított csokival, áfonyával és magvakkal a vajas tésztához öntjük.
Fakanállal majd kézzel összegyúrjuk a tésztát.

4
Elvégezve

Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztát, és egy kb 8-9 cm hosszú és 2-3 cm vastag hengerré formázzuk.

5
Elvégezve

A sütőbe téve 30-35 percig sütjük. Amikor kivesszük, ellenőrizzük le egy hústűvel, hogy a közepébe szúrva, nem maradt-e nyers a tészta.
Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.

6
Elvégezve

A sütőt levesszük 140 fokra. A langyos tésztából kb 1.5-2 cm széles kekszeket vágunk, így tesszük vissza a sütőbe.
15 percig sütjük, majd megfordítjuk a kekszeket és a másik oldalukkal visszatéve még egyszer ennyi ideig szárítjuk őket.

Előző
Sajtroló gouda sajttal
Következő
Marcipános csokoládé torta
Előző
Sajtroló gouda sajttal
Következő
Marcipános csokoládé torta