Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A tésztához
130 g kakaópor
300 g finomliszt
480 g kristálycukor
2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
4 db tojás
250 ml tejföl
250 ml víz szobahőmérsékletű
5 ek étolaj
A krémhez
4 db tojás
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
220 g vaj
240 g étcsokoládé
40 g kakaó
Összeállításhoz
170 g marcipán
2-3 ek ribizli/meggylekvár a tortalap vékony megkenéséhez
Díszítéshez
45 g étcsokoládé
1 tk étolaj
80 g tejcsokoládé

Marcipános csokoládé torta

  • Közepes

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A krémhez

  • Összeállításhoz

  • Díszítéshez

Ez az összeállítás tömény, nagyon csokis és nagyon laktató már egy vékony szelet is. Nem elrettentésként, de ha valami könnyed tortára vágytok, akkor ne ezt süssétek most meg. Viszont(!!) a csokirajongók és persze a  menthetetlen édesszájúak a legjobb helyen járnak!

A tészta – ami egyébként egy puha, szaftos, brownie szerű piskóta lesz és szerintem tökéletesen passzol ehhez a csokikrémhez -, Édesem
Snickers tortájának a receptje egy apró változtatással.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta elkészítése

Szükségünk lesz 2 db 20 cm-es tortaformára (használhatunk egy nagyobbat is, így nem lesz olyan magas a tortánk). Sütőpapírt vágunk mindkettő aljára, az oldalukat pedig kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

2
Elvégezve

Kimérem a száraz hozzávalókat egy nagy keverőtálba, majd egy másikba a folyékonyakat. A lisztes keverékhez öntöm a folyékony hozzávalókat és robotgéppel egyenletesre keverem a tésztát.

3
Elvégezve

Lemérem a masszát és egyenlő arányban beöntöm a megkészített formákba, majd mehet is a sütőbe. Kb 50-60 perc alatt el is készül.
Előfordulhat, hogy a tetejük felpúposodik, de az összeállítás során azt könnyen le lehet majd vágni/faragni, a felesleget pedig érdemes lefagyasztani (cake pop-ot, nagyon finom sütigolyókat lehet majd belőle készíteni).

4
Elvégezve

Miután ellenőriztük egy hústűvel, hogy a tésztánk szépen átsült e mindenhol, kivesszük a formákat és hagyjuk kb 15 percet hűlni az egészet.
Ezután egy éles, vékony késsel körbevágjuk a forma mentén a tésztát és leválasztjuk a formát. Megfordítjuk az egészet és lehúzzuk az aljukról a sütőpapírt is, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni őket. Végül a hűtőbe tesszük a tésztákat legalább 40 percre, így könnyebb lesz majd kettévágnunk.

5
Elvégezve

A krém elkészítése

A vajat kimérjük és felkockázva betesszük a hűtőbe.

6
Elvégezve

A csokit megolvasztjuk (mikróban, vagy vízgőz felett) és elkeverjük benne a kakaóport.

7
Elvégezve

Egy vastag falú lábasban elkeverjük a tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad.

8
Elvégezve

Levesszük a tűzről és robotgéppel elkezdjük habosítani. Addig keverjük, míg a massza ki nem hűl, legalább szobahőmérsékletű legyen.

9
Elvégezve

Apránként hozzáadjuk a hideg vajat, közben folyamatosan keverjük.
Végül beleöntjük a kakaós csokoládét és robotgéppel szép fényesre dolgozzuk az egészet.

10
Elvégezve

Hűtőbe tesszük legalább 45 percre.

11
Elvégezve

Összeállítás

A marcipánt egy kevés porcukron átgyúrjuk és a torta méretével azonos kört nyújtunk belőle.
A lekvárt készítsük ki.

12
Elvégezve

A tésztákat félbe vágjuk, így 4 lapunk lesz. Ha felpúposodott a teteje, akkor először azt vágjuk le.
A tészták alja legyen a tortánk teteje és alja, a köztes lapok kerüljenek belülre.

13
Elvégezve

A hűtőből kivett krémet robotgéppel keverjük át, így fellazítjuk és könnyebb lesz kenni. Háromfelé kell osztanunk, úgy, hogy az egyik rész kevesebb legyen, ezzel fogjuk kívülről átkenni.

14
Elvégezve

Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Erre jön egy réteg tészta, amit megkenünk a lekvárral és ráhelyezzük a marcipánt. Újabb lap és a nagyobbrész maradék krém, végül a tetejére tesszük az utolsó tésztát. A megmaradt csokikrémmel egyenletesen bekenjük először a tetejét, majd az oldalát is. Ahhoz, hogy szépen, egyenletesen be tudjuk vonni a krémmel a tortát, hasznos lehet egy hosszú kenőkés és egy spatula.

15
Elvégezve

Az összeállított tortát hűtőbe tesszük minimum 45 percre, ezalatt a krém visszadermed és a díszítéshez használt csoki is szépen megköt majd rajta.

16
Elvégezve

Mielőtt a tortát kivennénk a hűtőből, előkészülünk a díszítéshez.
A tejcsokiból egy éles késsel vékony, kicsi szeleteket vágunk, forgácsoljuk.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és elkeverjük benne az olajat, végül egy eldobható habzsákba öntjök.

17
Elvégezve

A hűtőből kivett tortát először az olvadt csokival körbecsurgatjuk. Ehhez a habzsák alját egy kis részen levágjuk, és a torta peremének a mentén vékonyan elkezdjük csurgatni a csokit. Folyamatosan haladjunk, így nem fog lecsurogni a csoki az aljáig. Amint körbeértünk és elégedettek vagyunk a csurgatással, megszórjuk a tetejét a csokiforgáccsal.
Hűtőben tároljuk!

Előző
Csokis, vörös áfonyás biscotti
Következő
Mézeskalács
Előző
Csokis, vörös áfonyás biscotti
Következő
Mézeskalács