







Tészta |
|
| 500 g finomliszt | |
| 100 g darált dió | |
| 250 g porcukor | |
| 4 tojás | |
| 1 csapott ek szódabikarbóna | |
| 3 ek méz | |
Krém |
|
| 2 nagy pohár tejföl | |
| 200 g porcukor | |
| 200 g darált dió | |
| 1 csomag vaníliás cukor | |
| 3 dl habtejszín | |
| 1 csomag habfixáló |
Ez egy igazi ünnepi süti, ami megéri a fáradozásunkat. A lapokat egy éjszakát pihentetni kell, de ennyi áldozatot igazán megér. A tészta azonnal puha, így amint elkészül már kóstolhatjuk is. Próbáljátok ki a hétvégén és már fel is kerülhet az ünnepi menüsorra.
|
1
Elvégezve
|
A tésztaA tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Lágyabb, kissé ragadós tésztát kapunk. |
|
2
Elvégezve
|
Fóliába tekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük. |
|
3
Elvégezve
|
Másnap négy felé vágjuk a tésztát, és lisztezett sütőpapíron egyenként lapokat nyújtunk. A sütőpapír alatt megnedvesíthetjük a pultot, így a nyújtás közben nem fog elcsúszkálni a lapunk. |
|
4
Elvégezve
|
|
|
5
Elvégezve
|
|
|
6
Elvégezve
|
Gáztepsi alján világos barnára sütjük őket. Kb 10 perc, 180 fokon, majd kihűtjük és elkészítjük a képet. |
|
7
Elvégezve
|
A krémA tejszínből kemény habot verünk a habfixáló hozzáadásával. |
|
8
Elvégezve
|
A diót, porcukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük. |
|
9
Elvégezve
|
Végül a tejszínt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös krémbe. |
|
10
Elvégezve
|
ÖsszeállításAz egészet három felé osztjuk és megkenjük, a lapokat, majd a negyedik lapot a tetejére helyezzük. |
|
11
Elvégezve
|
Ízlés szerint díszíthetjük csokival, nálunk általában így marad. Könnyű és finom! |