Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
2.5 dl forró víz
1.5 dl tojáslikőr
3 tk cukrozatlan kakaópor
100 g nádcukor használhatunk kristálycukrot is
25 db babapiskóta
3 db tojás
500 g mascarpone
egy csipet

Tiramisu – kakaós krémes

kb 20*30 cm-es tepsihez

  • 8 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

A tiramisu egy olyan desszert, ami bárhogyan variálható de a végredmény valahogy mindig finom! A “süti a tészta nélkül” …amikor is nincs rá szükség, hogy külön leeszegessük  a finom habos, édes krémet (a sütemény legjobb részét) a piskótáról, mert a kis babapiskóták szinte maguk is a krém részévé válnak. Nálam telitalálat.
A mostani variációban a csavar, hogy kávémentesítettem, így bátran nekieshetnek azok is, akik a klasszikus tiramisut kevésbé kedvelik. Kakaó, egy kis tojáslikőr és már mehet is a mártogatás.

 

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A babapiskótát szépen előkészítjük, kicsomagoljuk. A forró vízben feloldjuk a kakaóport és hagyjuk picit hülni. Amikor már kihült hozzáadjuk a tojáslikőrt is és elkeverjük.

2
Elvégezve

A krémhez a tojássárgáját kihabosítjuk 50 g cukorral. A fehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd ha már habosodik lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék cukrot (50g) és egy csipet sót.

3
Elvégezve

A mascarponet hozzákeverjük a sárgájához és alaposan összedolgozzuk. Ehhez jön a fehérje, először csak egy-két kanálnyi. Ezzel a kis mennyiséggel lazítjuk a krémet, hogy végül hozzáadva a maradék habot minél kevésbé törjük össze. A krémünk ezzel el is készült.

4
Elvégezve

Az összeállításhoz a babapiskótákat megmártjuk a kakaós-tojáslikőrös lében, majd sorban letsszük őket a tepsi aljára (érdemes belemeríteni a piskótát és már ki is venni, hogy ne áztassuk el). Erre jön egy réteg a mascarpones krémből, majd megint piskóta és krém. Rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tepsi, tál méretétől függően.
A tetejét kis szita segítségével megszórjuk kakaóporral, majd tálalásig hűtőben tesszük (min 2-3 óra). Érdemes előző nap elkészíteni, másnapra érnek össze igazán az ízek.

Előző
Almás pite
Következő
Vaníliakrémes kalács
Előző
Almás pite
Következő
Vaníliakrémes kalács