Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/habzsolo.hu/public/wp-content/themes/neptune-by-osetin/functions.php on line 73
Mascarponés mini piték | Habzsoló

Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
A tésztához
15 dkg finomliszt
6 dkg vaj
2 ek cukor
1 db tojás
1 csipet
A krémhez
25 dkg mascarpone
10 dkg marcipán
1 dl habtejszín
A tetejére
kb 15 dkg málna

Mascarponés mini piték

  • 24 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A krémhez

  • A tetejére

Újonnan vásárolt mini muffin sütő formát avattunk fel ezzel a recepttel. Ugyan csaltunk kicsit és nem a klasszikus sütit készítettük el, de ezek az omlós tésztás finomságok hamar meggyőztek.

Használhatjuk a hagyományos sütőformát is, a végeredmény ugyanolyan finom lesz!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A marcipánt a hűtőbe vagy akár a fagyasztóba is betehetjük.

2
Elvégezve

A tésztához kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipetnyi sót, cukrot és elkeverjük.

3
Elvégezve

Elmorzsoljuk a lisztes keverékben a vajat, majd a tojást hozzáadva lágy tésztát gyúrunk.

4
Elvégezve

Ahhoz, hogy szép egyforma pitéket kapjunk, a tésztát lemérjük és elosztjuk 24-el. Az így kapott számot felhasználva, a mérlegen kimérjük a tésztát és mindegyiket gombóccá formáljuk.

5
Elvégezve

Egy kanál vagy egyszerűen csak a tenyerünk segítségével kilapítjuk a tésztákat, és kivajazott formákba helyezzük az összeset.

6
Elvégezve

Mehet is a sütőbe kb 10-15 percre. Amikor már barnulnak, ki is vehetjük.

7
Elvégezve

Kivesszük a pitéket a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

8
Elvégezve

A marcipánt a hűtőből kivéve gyorsan lereszeljük. Érdemes kisebb reszelőt használni.

9
Elvégezve

A tejszínt és a mascarponét kézi habverővel simára keverjük, majd ideöntjük a lereszelt marcipánt és azzal is elkeverjük (adhatunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot, ha édesebbre szeretnénk).

10
Elvégezve

A krémet eloszlatjuk a kihűlt tésztákban, majd mindegyik tetejét egy egy málnaszemmel díszítjük.

Előző
Barackos-túrós pite
Következő
Diós mézes
Előző
Barackos-túrós pite
Következő
Diós mézes