Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Szárához
14 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
Gombafejekhez
1 kávéskanál kakaópor
1 db tojásfehérje
14 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 ek étolaj
20 dkg étcsokoládé

Diós gombácskák

  • Könnyű

Hozzávalók

  • Szárához

  • Gombafejekhez

Ha szeretitek a marcipánt, akkor ezt az édességet se hagyjátok ki! Mandula helyett a dióé a főszerep, ettől és a mutatós formájától igazán karácsonyi ez a süti. Gyerekekkel is könnyű elkészíteni és megformázni ezeket a finom gombácskákat.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A szár elkészítése

A hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Kb cseresznye méretű (lehet picit nagyobb) gömböket formázunk, majd hosszúkásra alakítjuk őket, úgy, hogy a felső végük kicsit hegyes legyen (erre fog rákerülni a gomba feje).

2
Elvégezve

A gombafejek elkészítése

Először ugyanúgy járunk el, mint a fenti hozzávalókkal: összegyúrjuk az alapanyagokat, kivéve az étcsokit és az étolajat, majd gömböket formázunk belőlük. Egy tálcára rakosgatjuk őket, majd egy ceruza segítségével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. Egy napra száraz, meleg helyre tesszük a tálcákat, hogy a süti szikkadjon. Végül a szárak hegyes végét tojásfehérjébe mártjuk, és ráhelyezzük a gombafejeket.

3
Elvégezve

A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk az étolajjal. A gombácskák fejét belemártjuk, de vigyázzunk, nehogy leessenek. Hasznos lehet egy ecsettel felvinni rájuk a csokit, így garantáltan a helyükön maradnak a gombafejek.

Előző
Diós mézes
Következő
Habcsókos brownie torta
Előző
Diós mézes
Következő
Habcsókos brownie torta