Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

2 csomag leveles tészta kinyújtott
2 csomag vaníliás pudingpor
1 kk vanília kivonat
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
3/4 liter víz
9 tojásfehérje most jól jöhet a fagyasztóba eltett

Krémes

  • Könnyű

Hozzávalók

A krémesnek sokféle változata létezik, részemről pedig bármelyiket meg tudnám enni. ((:

Ez most egy egyszerű recept, ami a bolti leveles tésztával nagyon hamar el is készíthető! Tovább fokozható az élvezet ha egy réteg tejszínhab is kerül a tetejére…

 

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítem a leveles tészta csomagolásán előírtak szerint.

2
Elvégezve

A leveles tésztát egyenként megsütjük, mindkét lapot enyhén megszurkáljuk egy villával. Gyorsan elkészülnek, kb 10-15 perc, de figyeljük, ne hagyjuk, hogy sötétbarna legyen!

3
Elvégezve

A leveles tészta méretének megfelelő tepsit választunk, majd az egyik lapot az aljára tesszük. A másikat tetszőleges méretűre vágjuk, felkockázzuk, így könnyebb lesz a szeletelése a már elkészült süteménynek.
Hagyjuk őket kihűlni.

4
Elvégezve

A vaníliás cukrot és a kristálycukrot elkeverjük a pudingporral. Öntünk hozzá egy keveset a vízből és teljesen simára keverjük.

5
Elvégezve

A maradék vizet egy vastag falú lábasba öntjük, majd ehhez adjuk a pudingporos krémet és a vanília kivonatot, végül kevergetve besűrítjük.

6
Elvégezve

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd apránként a forró pudinghoz keverjük. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.

7
Elvégezve

Az elkészült krémet a leveles tésztára simítjuk, majd a tetejét kitesszük a felkockázott tésztával.
Hagyjuk dermedni, majd a hűtőben is pihentessük legalább egy órát.
Végül megszórjuk porcukorral.

Előző
Zserbó
Következő
Somlói galuska
Előző
Zserbó
Következő
Somlói galuska