Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

2 csésze cukkini megpucolva, lereszelve
2 db tojás
fél csésze étolaj
1 csésze cukor
2 ek méz
1 tk vaníliás cukor
2 csésze finomliszt
fél tk sütőpor
fél tk szódabikarbóna
1.5 tk fahéj
fél tk szerecsendió
egy csipet
40 g étcsokoládé

Cukkini muffin

  • Könnyű

Hozzávalók

Azt már jól tudjuk, hogy a répa tökéletes sütiben is, ebből kiindulva tettem egy kísérletet a cukkinivel. A végeredmény egy finom, puha tészta lett, amiben semmi látszata a reszelt cukkininek, egyszerűen csak “szaftosabb” lesz a muffinunk.

Egyedül a pucolással és reszeléssel kell megbirkóznunk, onnantól kezdve csak össze kell keverni az egészet.

Csészével adtam meg a mennyiségeket: 1 csésze 250 ml

Ebből a mennyiségből 12 db hagyományos muffin lesz, de bátran duplázzátok a mennyiséget!

 

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A muffinsütőbe belehelyezzük a kapszlikat.

2
Elvégezve

A cukkinit megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelően lereszeljük, és két csészényi mennyiséget egy magas falú keverőtálba teszünk.
A maradékot lefagyaszthatjuk legközelebbre.

3
Elvégezve

A reszelt cukkinihez hozzáadjuk a tojásokat, olajat, mézet, cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet alaposan elkeverjük egy fakanállal.

4
Elvégezve

A lisztet kimérjük egy tálban és elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel.

5
Elvégezve

A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a tojásos keverékhez és az egészet elkeverjük.

6
Elvégezve

A kapszlikat kb háromnegyedig megtöltjük a tésztával, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt késznek ítéljük, ha nem ragadt rá semmi, akkor jók vagyunk! :)

7
Elvégezve
Előző
Fehér csokis mascarpone torta
Következő
Csokoládés tekercs
Előző
Fehér csokis mascarpone torta
Következő
Csokoládés tekercs