Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A piskótához
6 db tojás
130 g finomliszt
20 g kakaópor
120 g kristálycukor
20 ml étolaj
1 csipet
A krémhez
500 g mascarpone
2 db tojás
30 g kristálycukor
100 g porcukor
200 g étcsokoládé
135 g vaj szobahőmérsékletű

Csokoládés tekercs

  • Közepes

Hozzávalók

  • A piskótához

  • A krémhez

A piskótatekercsen túl, itt egy igazán csokis változat. A tésztát bevontam a krémmel, így igazán szép lett a végeredmény, érdemes vele kísérletezni. Próbáljátok ki, bármilyen alkalomra ünnepi süti lehet! 🙂

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A piskóta elkészítése

Egy nagy méretű sütőtepsit készítsünk elő és béleljük ki egy sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2
Elvégezve

A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel felverni, amikor már habosabb, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habot készítünk.

3
Elvégezve

Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és egyenként hozzáadjuk a fehérjéhez a tojássárgájákat. Várjuk meg, amíg az előzőt kellően elkevertük és csak azután adjuk a következőt.
Végül az olajat is hozzácsurgatjuk.

4
Elvégezve

A lisztet vegyítsük el a kakaóporral és a sóval, majd egy fakanállal keverjük hozzá a tojásos masszához.

5
Elvégezve

A kész tésztát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsire és simítsuk el egyenletesen, majd mehet is az előmelegített sütőbe kb 15-20 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük.

6
Elvégezve

Amíg sül a piskóta, vegyünk elő egy tiszta konyharuhát és nedvesítsük be.

7
Elvégezve

Az elkészült piskótát borítsuk ki a megkészített konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd a konyharuha segítségével tekerjük szorosan fel. Az így kapott konyharuha-piskóta tekercset félretesszük, így hagyjuk, hogy teljesen kihűlni.

8
Elvégezve

A krém elkészítése

A tojásokat kézi habverővel keverjük el a kristálycukorral egy hőálló tálban, majd tegyük vízgőz fölé és kezdjük el melegíteni. Folyamatosan kevergetve, addig melegítjük, míg az ujjunkat beledugva "csípősnek" nem érezzük a krémet. Levesszük és a tűzről és félretesszük.

9
Elvégezve

A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Amennyiben mikróban melegítjük, figyeljünk rá, hogy csak rövid időre tegyük be mindig és két melegítés között alaposan keverjük át, így elkerülhetjük, hogy megégjen.

10
Elvégezve

A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a mascarponéval.

11
Elvégezve

A nem túl forró étcsokoládét hozzáadjuk a tojásos keverékhez és robotgéppel simára keverjük az egészet. Ehhez jön a vajas-mascarponés krém, majd ezzel is alaposan elkeverjük.

12
Elvégezve

Összeállítás

A kihűlt piskótát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a krém háromnegyedével. A szélén hagyjunk egy kb fél cm-es részt üresen.
A hosszabbik oldala mentén feltekerjük.

13
Elvégezve

A maradék krémmel bevonjuk kívülről, esetleg habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. Tetszés szerint díszíthetjük. :)

Előző
Cukkini muffin
Következő
Sajtroló gouda sajttal
Előző
Cukkini muffin
Következő
Sajtroló gouda sajttal