










A kekszes alaphoz |
|
| 15 dkg zabkeksz | |
| 10 dkg vaj | |
| 1 csapott ek porcukor | |
A krémhez |
|
| 25 dkg mascarpone | |
| 20 dkg fehér csokoládé | |
| 8 dkg porcukor | |
| 2 dl habtejszín | |
| 1 tk vanília kivonat | |
| 1 csomag vaníliás cukor | |
| 1 csomag instant zselatin | |
Tetejére |
|
| 15 dkg áfonya | |
| 15 dkg málna | |
| 1 csomag tortazselé | |
| ízlés szerint kristálycukor |
Ez egy sütés nélküli torta, ami ha őszinték akarunk lenni, nem csak nyáron lehet nagyon hasznos recept, hanem igazából bármikor. Gyorsan meg van, és mutatósabb lesz a végeredmény, mint a gyors, összecsapós sütik többsége (keksztekercs, ilyen olyan kókusz golyó).
A fehér csoki nagy kedvencem és ebben a krémben érezzük is az ízét! Variálhatjuk bármilyen gyümölccsel, szerintem kesernyés ribizlivel is szuper lehet!
|
1
Elvégezve
|
Az alap elkészítéseA vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk vagy alaposan összetördeljük. |
|
2
Elvégezve
|
A kekszet elkeverjük a porcukorral, majd a vajat hozzáadva eldolgozzuk az egészet és egy 22 cm-es torta forma aljára nyomkodjuk. |
|
3
Elvégezve
|
A krém elkészítéseA fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. A mikrós verzió esetén vigyázzunk, mert a fehér csoki nagyon könnyen megég! Rövidebb időre tegyük be és mindig keverjük át, mielőtt újra melegítenénk. |
|
4
Elvégezve
|
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a vaníliás cukorral. |
|
5
Elvégezve
|
A mascarponés krémhez először a fehér csokit forgatjuk hozzá, majd a felvert tejszínt. |
|
6
Elvégezve
|
A dermedt krém tetejét tetszés szerint kirakjuk a gyümölccsel. |