Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A tésztához
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
100 ml étolaj
250 ml tej
1 teáskanál kristálycukor
1.5 teáskanál
A medvehagymás krémhez
1 csokor medvehagyma
1 nagy marék dió
1 nagy marék parmezán sajt reszelt mennyiség
100 ml olívaolaj
250 g mascarpone sajtkrémet is használhatunk helyette
1-1.5 teáskanál ízlés szerint

Medvehagymás tekercs

  • Közepes

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A medvehagymás krémhez

Az egyszerű kelt tésztát most egy igazán különleges medvehagymás pestóval dobtuk fel.

Puha és krémes tekercseket kapunk, amik a mascarpone miatt egyáltalán nem száradnak ki másnapra sem. Vadásszatok medvehagymát!!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta összeállítása

A tejet és az olajat egy tálba öntjük és langyosra melegítjük.

2
Elvégezve

A lisztet a kelesztőtál aljába szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.

3
Elvégezve

A langyos tej és olaj keverékét a lisztre öntjük, végül erre morzsoljuk az élesztőt.

4
Elvégezve

Az egészet alaposan elkeverjük, majd kidagasztjuk. Fényes, sima felületű tésztát kapunk.
Letakarjuk és hagyjuk, hogy a duplájára keljen (kb. 45 perc).

5
Elvégezve

A pesto elkészítése

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A medvehagymát mossuk meg, majd a leveleit vágjuk fel.

6
Elvégezve

Egy késes aprítót használva aprítsuk össze a medvehagymát, diót, sajtot, olívaolajat és a sót.

7
Elvégezve

A mascarponet keverjük át egy tálban, majd adjuk hozzá az elkészült medvehagyma pestot, és dolgozzuk össze őket.
Kóstoljuk meg, és sózzuk ha még szükséges!

8
Elvégezve

Összeállítás

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

9
Elvégezve

A tésztát kettévesszük.

10
Elvégezve

Egyenként, enyhén kiolajazott felületen vékonyra nyújtjuk (kb 0.5 cm).

11
Elvégezve

Egyenletesen megsózzuk a kinyújtott tésztát, majd elkenjük a medvehagymás krém felével, és a másik fél tésztával is így járunk el majd.

12
Elvégezve

A hosszabbik oldal mentén tekerjük fel szorosan, úgy, hogy a vége alulra kerüljön.

13
Elvégezve

Egy éles késsel vágjuk fel 3-4 cm-es háromszögekre és rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire.

14
Elvégezve

Kenjük meg a tekercseket egy felvert tojással, majd mehetnek a sütőbe.
Kb 20 perc alatt el is készülnek.

Előző
Zabkeksz
Következő
Répatorta
Előző
Zabkeksz
Következő
Répatorta