Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kekszes alaphoz
170 g zabkeksz
75 g vaj
Főzött tejcsokikrémhez
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
100 g kristálycukor
110 g vaj
120 g tejcsokoládé
20 g kakaópor
fél csomag zselatinfix
Étcsoki mousse-hoz
200 g étcsokoládé
140 ml habtejszín
190 ml habtejszín habbá verve
3 db lapzselatin
1 csipet
Ganache-hoz
90 g étcsokoládé
90 ml habtejszín

Krémes duplacsoki torta

  • Közepes

Hozzávalók

  • Kekszes alaphoz

  • Főzött tejcsokikrémhez

  • Étcsoki mousse-hoz

  • Ganache-hoz

Kekszes alap, kétféle csokikrém és egy csokoládé ganache fúziója ez a torta. Gombóc Artúr – és mindenki, aki hasonló csokoládé fogyasztó – nem tudna nemet mondani erre a sütire, viszont egy szelet valószínűleg a legnagyobb rajongónak is elég lesz belőle, mert ez egy igazi brutális, tömör gyönyör. Ennek tudatában ajánlom ezt a tortát mindenkinek!

18 cm-es tortaformához.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

18 cm-es formát előkészítek.
A kekszet ledarálom, a vajat megolvasztom, majd alaposan összekeverem őket, és a formába öntöm. Kézzel vagy egy kanál aljával egyenletesre egyengetem az egészet, majd beteszem a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémeket.

2
Elvégezve

A főzött tejcsokikrém elkészítése

A tojásokat a cukorral egy lábasban addig melegítjük, amíg a cukor elolvad.

3
Elvégezve

Amint szépen összemelegítettük, levesszük a tűzről és robotgéppel addig verjük, amíg kihűl.

4
Elvégezve

Ekkor apránként hozzáadjuk a vajat, közben közepes fokozaton tovább keverjük.

5
Elvégezve

A csokit megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaót (a csoki legyen teljesen olvadt de ne melegítsük, hevítsük túl mert akkor a kakaó csomós marad benne).

6
Elvégezve

A robotgéppel folyamatosan keverve, a tésztához öntjük a fél csomag zselatin fixet és a kakaós csokit.

7
Elvégezve

A kész krémet a kekszes alapra öntjük és egyenletesen elkenjük. Hűtőbe visszatéve legalább 1 órát pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

8
Elvégezve

Az étcsokoládé mousse elkészítése

Az egy óra leteltével elkezdjük a mousse-t elkészíteni.
A lapzselatint egyenként hideg vízbe áztatjuk.

9
Elvégezve

A 140 ml tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve elkeverjük benne a megduzzasztott és kicsavart lapzselatinokat és a csipet sót. Hozzáadjuk az apróra tördelt csokit is és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

10
Elvégezve

A 190 ml tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyos csokikrémhez adjuk. Először csak egy-két kanállal lazítsuk a tejszínes csokit, majd óvatosan forgassuk bele a többit.

11
Elvégezve

A csoki mousse-t a dermedt főzött csokikrémre öntjük és ezt is egyenletesen elkenjük.
Hűtőbe visszatéve kb 1.5-2 órát dermesztjük.

12
Elvégezve

A ganache elkészítése

A tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve beleöntjük az apróra tördelt csokit. Hagyjuk állni 1-2 percig, majd addig keverjük, még szép fényes végeredményt nem kapunk.

13
Elvégezve

Díszítés

Kivesszük a tortát a hűtőből. Ha már teljesen dermedt a felső réteg mousse, akkor egy vékony, éles késsel a torta pereme mentén körbevágjuk a tortát, majd leszedjük a forma oldalát.

14
Elvégezve

A ganache-t egy szedőkanállal a torta közepére szedjük, nem kell egyszerre az összeset, először kezdjük el szétkenni a tetején. Az oldalához érve egy kicsit a kanállal rásegítve elérhetjük, hogy egyenletesen csurogjon le a felesleg a torta oldalán.
Én most fehércsoki forgáccsal díszítettem még a tortát, de szerintem a ganache-al, önmagában is elég szép végeredményt fogunk kapni.

Előző
Cheddar sajtos kenyér
Következő
Mákos bejglifalatok
Előző
Cheddar sajtos kenyér
Következő
Mákos bejglifalatok