Ez most nem egy gyorsan összedobható recept, de ha egy kis házi péksütire vágyunk, akkor megéri rászánni az időt. Kicsit csokis, kicsit gesztenyés és így együtt tökéletes kávé, tea mellé...
Kenyeret sütni jó! Kifejezetten szeretem a kicsit különlegesebb édes vagy sós kalácsokat, a hajtogatott vagy csavart formákat. Ennek a cheddar sajtos verziónak az elkészítéséhez nem kell péknek lennünk és a...
Az igazi túrós rétes készítését szerintem külön tanulni kell, már már művészet, ahogy a kezünkkel átlátszó vékonyságúra húzzuk ki a tésztát. Nem kell megijedni, ebben a receptben a legbonyolultabb művelet...
A csavar a túró, amit a tésztába gyúrunk, és, amitől még puhább és finomabb lesz az egész. Nem kell keleszteni, gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat és már nyújthatjuk, tekerhetjük is. Nem...
A portugálok híres krémes kis kosárkái nálunk is nagyon népszerűek. Egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, elég kb 30 perc és az egész lakás finom vanília illatban fog úszni. Hidegen...
Sok cukrászdában találkozhatunk sajtolóval, de kevés olyan hely van, ahol igazán finom is. Általában túl vajas a krém, amit én nem igazán szeretek, így mióta van sütőformám, inkább elkészítem ezt...
A kuglófban azt szeretem, hogy ehetjük magában vagy akár lekvárral, vajjal vagy mogyorókrémmel is megkenhetjük, mint egy kalácsot. Egyszerre desszert és reggeli. Mellette szól, hogy sokféleképpen variálható és könnyen, gyorsan...
A karamellel kicsit úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval…mindegy, hogy édes vagy sós, krémes vagy kemény, én mindenhogy szeretem. Ez a süti pedig előhozza az igazán finom ízeit a...
Ismét egy klasszikus sütemény, ami nálunk nagyon népszerű. Egy kicsit újraértelmeztem a hagyományos verziót és a csokikrémet felcseréltem egy kakaós mázzal… a végeredmény pedig egy különlegesen finom, csokis, vaníliás desszert...
Ez egy olyan klasszikus, amit szerintem nem lehet megunni, és családi eseményeken, ünnepeken valahogy mindig az asztalra kerül. Nem kell tartani ettől a recepttől, mert igazán könnyű elkészíteni! Az egyetlen...