










Tésztához |
|
| 20 dkg krémsajt | |
| 20 dkg vaj | |
| 10 dkg kristálycukor | |
| 25 dkg finomliszt | |
| egy csipet só | |
Összeállításhoz |
|
| baracklekvár | |
| kristálycukor | |
| 20 dkg dió | |
| 20 dkg étcsokoládé | |
| 1 db tojás | |
| 1-2 ek. tej |
Pár éve találtunk rá a hagyományos rugelach receptre egy újságban, és azóta rendszeresen elkészül nálunk kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ezért elhoztam nektek a mi kedvenc verziónkat, ami különleges, nagyon finom és egyszerű. A krémsajtos tészta teszi igazán egyedivé ezt a sütit, így a végeredmény ettől egy puha már-már szaftos tészta (szerintem nem sok jobb dolog történhet egy tésztával, mint, hogy mascarpone vagy egyéb krémsajt kerül bele!).
Az egyszerűsége abban rejlik, hogy a tésztát pillanatok alatt összeállíthatjuk, és már mehet is a hűtőbe! Másnap kinyújtjuk és megkenjük, szórjuk, hintjük mindennel, amivel szeretnénk. Mi a baracklekvár, dió és csoki hármasára esküszünk, de a variációk száma végtelen.
|
1
Elvégezve
|
A tészta elkészítéseA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a krémsajtot. Összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Lágy tésztát kapunk! |
|
2
Elvégezve
|
ÖsszeállításA tésztát másnap 4 egyenlőre részre osztjuk és egyenként kör alakúra, kb 4-5 mm-re nyújtjuk (alaposan lisztezzük, puha lesz nagyon a tészta). Megkenjük baracklekvárral, meghintjük cukorral, vágott dióval és a felaprított csokival. 8 felé vágjuk a lapunkat, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Végül megkenjük tojás és tej keverékével,180 fokon megsütjük. Szépen megbarnulnak és már kész is! |