Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

250 g finomliszt
250 g túró
50 ml tej
5 ek. étolaj
150 g porcukor
fél csomag sütőpor
1 csipet
A töltelékhez
80 g vaj puha
50 g kakaópor
90 g porcukor

Kakaós csiga egy kis csavarral

  • Könnyű

Hozzávalók

  • A töltelékhez

A csavar a túró, amit a tésztába gyúrunk, és, amitől még puhább és finomabb lesz az egész. Nem kell keleszteni, gyorsan összegyúrjuk a hozzávalókat és már nyújthatjuk, tekerhetjük is. Nem kell túlgondolni, ezzel a péksütivel nem nyúlhatunk mellé. Az egyedüli tippem, hogy duplázzátok kapásból a mennyiséget. 🙂

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta összeállítása

Kimérjük a lisztet és összekeverjük a sütőporral és a sóval.

2
Elvégezve

A túrót a porcukorral botmixerrel krémesítjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, ezekkel is eldolgozzuk.

3
Elvégezve

A lisztet hozzáadjuk a túrós keverékhez, majd fakanállal elkeverjük, végül kézzel átgyúrjuk.

4
Elvégezve

Lisztezett felületen nem túl vékonyra nyújtjuk (1 cm).

5
Elvégezve

A töltelék elkészítése

Az olvasztott, de nem forró vajat elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral.

6
Elvégezve

Végül a kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük a kakaós krémet.

7
Elvégezve

Hosszabbik oldala mentén feltekerjük a tésztát, majd éles késsel egyforma vastagságú (kb 1.5-2 cm) csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
A sütőt 180 fokra állítjuk.
Az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt elkészülnek. Ne süssük túl, nem baj ha világosabbak, így marad majd igazán puha a tészta.

Tipp: Ha lekenjük egy kis cukros tejjel sütés előtt a csigákat, akkor még szebb színt fognak kapni.

Előző
Portugál krémes – Pastel de Belém
Következő
Hamis rétes
Előző
Portugál krémes – Pastel de Belém
Következő
Hamis rétes