https://www.habzsolo.hu
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Ingredient: finomliszt

Ingredient: finomliszt

Gyümölcstorta

  • Torta
A hagyományos nem mindig unalmas, és nem kell mindenáron újjá alakítani egy receptet csak mert már a nagymamánk is így készítette. Ezt a tortát már gyerekként is imádtam, a finom...
2019-05-23

Ribizlis profiterol torta

  • Torta
Szülinapra készült ez a torta, ami teljes mértékben az ünnepeltre lett hangolva. Csokit, gyümölcsöt na és a profiterolt kellett összehangolni, így született meg ez a ribizlis főzött krémes finomság. Időigényes,...
2019-05-16

Profiterol

  • Egyéb
Ha egyszer megküzdünk az égetett tésztával és odafigyelünk a részletekre, akkor a profiterol egy olyan édesség lesz, amit újra meg újra elkészítünk. Könnyed tészta vaníliakrémmel töltve és csokimártással meglocsolva… még...
2019-05-14

Rákóczi túrós muffin

  • Krémes
A rákóczi túrós az egyik kedvenc sütim, mindegy milyen formát ölt, szerintem tökéletes! Túrós, lekváros és habos… más nem is kell. Hagyományosan egy vékony tésztán pihenne a töltelék, de ebben...
2019-04-29

Barackos lepény

  • Kevert süti
  • Pite
Gyors és egyszerű. Ennek tudatában készítettük el a hétvégén, mert a jövés menés mellett nem volt idő a sütéssel bíbelődni. Friss gyümölccsel még jobb, akár szilvával is elkészíthetjük az eredmény...
2019-04-18

Rugelach – diós, csokis kifli

  • Aprósüti
Pár éve találtunk rá a hagyományos rugelach receptre egy újságban, és azóta rendszeresen elkészül nálunk kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ezért elhoztam nektek a mi kedvenc verziónkat, ami különleges, nagyon finom és egyszerű....
2019-03-18

Beignet – Kis fánkocska

  • Kelt tészta
Még a farsangi időszakban készítettem ezeket a new orleans-i „párnácskákat” és nem bántam meg a választásomat. A tészta ugyan nem sokban tér el a hagyományos szalagos testvérétől, de a szaggatásnak...
2019-03-10
Előző recept

Kulcsszavak

alma baracklekvár csoki csokoládé cukrászda dió eper fahéj fehér csokoládé fánk gyümölcs habcsók kakaó kakaópor karamell keksz kelt tészta kenyér lekvár leveles tészta mandula marcipán mascarpone medvehagyma muffin málna méz nutella piskóta pite pogácsa puding péksütemény sajt sajtkrém sütés nélküli tejföl tejszín tejszínhab torta túró tükörglazúr vaj vanília égetett tészta

Kategóriák

Aprósüti

Aprósüti

Beszámoló

Beszámoló

Egyéb

Egyéb

Kelt tészta

Kelt tészta

Kevert süti

Kevert süti

Krémek és öntetek

Krémek és öntetek

Krémes

Krémes

Pékség

Pékség

Pite

Pite

Pohárdesszert

Pohárdesszert

Sós süti

Sós süti

Torta

Torta

Kereső

Közösségi oldalaim

Az oldalról

A Habzsoló egy kísérlet és egy elképzelés kibontakozása, ahol a sütés van a középpontban. Szeretném, ha nem csak egy recept-tárhely, de inspiráció is lenne, azok számára, akik félve kezdenek bele a sütésbe vagy csak a kötelesség hajtja őket.

Lelőhelyek, tippek és a sokszor hiányzó, lényegtelennek tűnő részletek azok, amikre a Habzsoló különös figyelmet szentel az oldalon.