










| 115 g vaj | |
| 100 g barna cukor | |
| 100 g kristálycukor | |
| 1 db tojás | |
| 1 csomag vaníliás cukor | |
| 180 g finomliszt | |
| 8 g kukoricakeményítő | |
| 2 g szódabikarbóna | |
| 1 csipet só | |
| 150 g étcsokoládé | |
| 90 g fehér csokoládé | |
Nagyon csokis és ropogós. Ez az amerikai csokis keksz lényege és ezzel a recepttel tökéletes végeredményt kapunk. Miután kiadagoltuk a kekszeket, nyersen le is lehet fagyasztani, így ha hirtelen egy kis édességre vágyunk, bármikor elővehetjük és megsüthetjük frissen.
Variálhatjuk a csokit, és mellé tehetünk a tésztába még diót vagy mogyorót is.
Dobozban sokáig eláll, elkészíthetjük előre is.
|
1
Elvégezve
|
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. |
|
2
Elvégezve
|
Ha táblás csokit használunk, akkor szeleteljük fel apróra, majd tegyük félre. |
|
3
Elvégezve
|
A szobahőmérsékletű, puha vajat keverjük ki a kétféle cukorral és a vaníliás cukorral. |
|
4
Elvégezve
|
Adjuk hozzá a tojást és ezzel is keverjük el. |
|
5
Elvégezve
|
Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt, sót és a szódabikarbónát. |
|
6
Elvégezve
|
Adjuk a lisztes keveréket a vajas krémhez és fakanállal keverjük el, majd szórjuk bele a csokit is. |
|
7
Elvégezve
|
Egy evőkanál segítségével halmozzunk diónyi gombócokat a sütőpapírra, hagyjunk közöttük kb 7 cm helyet, mert a sütés során szét fognak terülni. |
|
8
Elvégezve
|
Tegyük a hűtőbe legalább egy órára a megkészített kekszeket. |
|
9
Elvégezve
|
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb 15-20 percig, amíg a szélük enyhén barnulni nem kezd. Hagyjuk kihűlni a tepsin, mert amíg melegek a kekszek puhák lesznek és könnyebben törnek. |