




| 100 g vörös áfonya | |
| 50 g étcsokoládé | |
| 50 g mandula | |
| 70 g kesudió | |
| 50 g vaj | |
| 100 g barna cukor | |
| 2 db tojás | |
| 300 g finomliszt | |
| 1 kávés kanál sütőpor |
Szeretem tea vagy kávé mellé, de szerintem önmagában is egy igazán finom keksz, amibe kísérő ital nélkül sem törik bele a fogunk! Éppen annyira ropogós, amennyire kell és ha megkóstolod nehéz lesz vele leállni. Ajándékba, szépen becsomagolva nem lehet vele mellényúlni, így ne féljetek variálni sem a receptet – kerülhet bele fehér csoki vagy akár áfonya helyett mazsola. Az olajos magvakat szintén ízlés szerint variálhatjuk. Az alaprecept a Streetkitchen-től származik, egy két változtatással láthatjátok itt.
Ebből az adagból kb 20-25 db biscottink lesz.
|
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeverésen. |
|
2
Elvégezve
|
A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat is. |
|
3
Elvégezve
|
A lisztet elkeverjük a sütőporral és az előzőleg felaprított csokival, áfonyával és magvakkal a vajas tésztához öntjük. |
|
4
Elvégezve
|
|
|
5
Elvégezve
|
A sütőbe téve 30-35 percig sütjük. Amikor kivesszük, ellenőrizzük le egy hústűvel, hogy a közepébe szúrva, nem maradt-e nyers a tészta. |
|
6
Elvégezve
|
A sütőt levesszük 140 fokra. A langyos tésztából kb 1.5-2 cm széles kekszeket vágunk, így tesszük vissza a sütőbe. |