













Brownie-hoz |
|
| 200 g étcsokoládé | |
| 220 g cukor | |
| 220 g barna cukor | |
| 260 g vaj | |
| 4 tojás | |
| 1 vaníliarúd kikapart magjai | |
| 130 g finomliszt | |
| 1 csipet só | |
| 80 g kakaópor | |
Habcsókréteghez |
|
| 100 g tojásfehérje | |
| 200 g cukor | |
Krémhez |
|
| 500 g mascarpone | |
| 150 ml tejszín | |
| 100 g porcukor | |
| 100 g málna | |
Díszítéshez |
|
| kb 1 marék málna | |
| porcukor |
Ez a recept a Nagy Sütiskönyvből származik, amit mostanában kaptam. Jöttek a januári szüli- és névnapok, így nem is kellett egyéb indokot találni, hogy megsüssük ezt a tortát (indok azért mindig akad). Egy szóval jellemezve ez a süti brutális! Brutálisan finom, brutálisan gyönyörű és brutálisan laktató már egy vékonyka szelet is, szóval ne zavarjon össze senkit a 22-24 cm-es tortaforma, mert elegendő mennyiség lesz kb 10-12 embernek.
Szerintem elég mutatós lehet egy réteggel elkészítve, és így talán nem is üt ki azonnal. Én mindenképpen ki fogom próbálni legközelebb…egy réteg brownie, egy tojáshab és rá a málnás mascarpone. Kell ennél több? Nos, ha igen, akkor csináljátok az eredeti, itt leírt módon.
|
1
Elvégezve
|
Brownie elkészítéseVízgőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal és a kétféle cukorral. |
|
2
Elvégezve
|
Amint elkészült, elkeverjük a tojásokkal, a vaníliával, liszttel, sóval és a kakaóporral. |
|
3
Elvégezve
|
A tésztát egyenlően elosztva két egyforma (22-24 cm-es) tortaformába adagoljuk, és 165 fokos sütőben 13-14 percig sütjük. |
|
4
Elvégezve
|
Habcsókréteg elkészítéseA tojásfehérjét és a cukort vízgőz fölött addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. |
|
5
Elvégezve
|
A tűzről levéve kézi habverővel kihabosítjuk. Legyünk türelmesek, és várjuk meg, míg megfelelően kemény habot kapunk. |
|
6
Elvégezve
|
Ezt az elősütött tésztákra adagoljuk és további kb 12 percig sütjük. |
|
7
Elvégezve
|
Krém elkészítéseHabosra keverjük a mascaponet a tejszínnel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a málnát és óvatosan beleforgatjuk. Ízlés dolga, hogy mennyire keverjük át, én szeretem ha nem törik össze teljesen a málna és maradnak a krémben nagyobb darabok. |
|
8
Elvégezve
|
A krém felét az egyik habcsókos alapra kanalazzuk, erre jön a másik habcsókos tészta és a maradék krém. |
|
9
Elvégezve
|
Málnaszemekkel díszítjük és enyhén megszórjuk porcukorral. |