




| A vaníliakrémhez | |
| 60 g vaj | |
| 500 ml tej | |
| 6 tojássárgája | |
| 72 g kristálycukor | |
| 1,5 csomag vaníliás cukor | |
| 30 g kukoricakeményítő | |
| A karamellhez | |
| 160 ml tejszín | |
| 200 g kristálycukor | |
| 30 g vaj | |
| 15 ml méz | |
| 1 csipet só | |
| 45 ml víz | |
| A piskótához | |
| 105 g finomliszt | |
| 3 db tojás | |
| 75 g vaj | |
| 135 g porcukor | |
| A tejszínhabhoz | |
| 300 ml tejszín | |
| 2-3 ek. porcukor | |
| 1 csomag habfixáló | 
A karamellel kicsit úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval…mindegy, hogy édes vagy sós, krémes vagy kemény, én mindenhogy szeretem. Ez a süti pedig előhozza az igazán finom ízeit a karamellnek. Az elkészítése ugyan nem bonyolult, de időigényes egy kicsit… viszont megéri a fáradozásainkat!!
| 1 Elvégezve | A vaníliakrém elkészítéseA tejet a vaníliás cukorral egy vastag falú lábasban elkezdjük melegíteni. | 
| 2 Elvégezve | Amint a tej elkezd gyöngyözni levesszük a tűzről és lassan hozzácsurgatjuk a tojásos keverékhez. Közben folyamatosan keverjük, hogy a tojás ne csapódjon ki. | 
| 3 Elvégezve | A tejes krémet visszaöntjük a lábasba, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük (2-3 perc). | 
| 4 Elvégezve | A karamell elkészítéseA vizet, a cukrot és a mézet egy lábasba tesszük és elkezdjük melegíteni. | 
| 5 Elvégezve | Közepes lángon hagyjuk, hogy a cukros keverék forrásig hevüljön, majd megvárjuk, hogy az egész szép aranybarna színt kapjon. Kb. 5 perc. | 
| 6 Elvégezve | Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat és a tejszínt. Néhány keverés után hozzáadjuk a vaníliát is. | 
| 7 Elvégezve | Ha nem oldódik fel a keverék, tegyük vissza alacsony lángra és kevergessük, amíg szép sima öntetet nem kapunk. | 
| 8 Elvégezve | A sütőt előmelegítjük 180 fokra. | 
| 9 Elvégezve | A piskóta elkészítéseHabbá verjük a fehérjét és a cukrot (elkezdjük felverni és, amikor már habosodik, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot). | 
| 10 Elvégezve | Közepes fokozaton keverve, a kemény habhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. | 
| 11 Elvégezve | Beleszitáljuk a lisztet és fakanállal elvegyítjük. | 
| 12 Elvégezve | Végül az olvasztott, de nem forró vajat is a piskótához keverjük. | 
| 13 Elvégezve | A tésztát az előkészített formába öntjük, majd az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. | 
| 14 Elvégezve | ÖsszeállításAmikor minden kihűlt, összeállítjuk a süteményt. | 
| 15 Elvégezve | A piskótalapot visszahelyezzük a formába. | 
| 16 Elvégezve | A karamellás piskótára ráhalmozzuk a krémet és egyenletesen elkenjük. | 
| 17 Elvégezve | A tejszínt elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Mikor már habosodik, a habfixálót is beleöntjük és felverjük a habot. Vigyázzunk, hogy ne keverjük sokáig mert a tejszín hamar összeeshet! | 
| 18 Elvégezve | Végül a tejszínhabot rászedjük a krémre és egyenletesen elkenjük. |