Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/habzsolo.hu/public/wp-content/themes/neptune-by-osetin/functions.php on line 73
Zserbó | Habzsoló

Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A tésztához
35 dkg finomliszt
1 db tojás
5 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
1 dl tej
1 dkg friss élesztő
1 csipet sütőpor
1 csipet
A töltelékhez
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor ízlés szerint
30 dkg baracklekvár
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
8 teáskanál étolaj

Zserbó

  • Közepes

Hozzávalók

  • A tésztához

  • A töltelékhez

  • A tetejére

Ez egy olyan klasszikus, amit szerintem nem lehet megunni, és családi eseményeken, ünnepeken valahogy mindig az asztalra kerül.

Nem kell tartani ettől a recepttől, mert igazán könnyű elkészíteni! Az egyetlen kihívás, a lapok kinyújtása, de egy kis odafigyeléssel egyszerűen menni fog az is. Onnantól kezdve nem kell krémet főznünk, kevernünk vagy habot felvernünk… gyorsan megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tejet meglangyosítjuk, majd egy kiskanálnyi cukorral elkeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, hogy felfusson, kb 10 perc.

2
Elvégezve

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, tojást és az élesztős tejet.
Alaposan összegyúrjuk a tésztát.

3
Elvégezve

A darált diót és a cukrot elkeverjük.

4
Elvégezve

Az összeállított tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk kb 35*25 cm nagyságúra.
Használjunk egy vékony deszkát vagy egy szélesebb vonalzót és a nyújtás során ezek segítségével igazítsuk mindig egyenesre az oldalakat, így szabályos lesz a végeredmény.

5
Elvégezve

Az egyik lapot a tepsi aljára tesszük, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk a darált cukros dió felével.

6
Elvégezve

Erre jön a második lap, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk a dióval, végül rátesszük a legfelső lapot.

7
Elvégezve

Szobahőmérsékleten 1 órát kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra.

8
Elvégezve

Villával megszurkáljuk a tetejét, majd betesszük az előmelegített sütőbe.

9
Elvégezve

Kb 30 percet sütjük, addig, amíg egyenletes világosbarnára nem sül.
Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt bevonnánk a csokival.

10
Elvégezve

A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat és egyenletesen elkeverjük.

11
Elvégezve

A tészta tetejére öntjük és egyből szét is kenjük, majd hagyjuk legalább egy 1 órát dermedni.

Előző
Almás pite kezdőknek (is)
Következő
Krémes
Előző
Almás pite kezdőknek (is)
Következő
Krémes