Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

4 db tojás
30 dkg kristálycukor barna cukorral még finomabb
18-20 dkg finomliszt
2 kk. szódabikarbóna
1 kk. fahéj
fél kk.
1 kk. vaníliás cukor
1.5 dl olaj
30 dkg sárgarépa kb 5 db
A mázhoz
15 dkg krémsajt
1 kk. vaníliás cukor
7 dkg vaj puha, szobahőmérsékletű
16 dkg porcukor

Répatorta

  • Könnyű

Hozzávalók

  • A mázhoz

Jól bevált recept, amit nem cserélnék le másra, mert ez így tökéletes!! A tészta még a sajtkrémes máz nélkül is finom, szaftos és puha, a krémmel együtt pedig verhetetlen.

A legnehezebb eleme a receptnek a répa lereszelése, na ez igazi izomerősítő gyakorlat. Ne adja fel senki, nem fogjátok megbánni a végeredményt kóstolva!

 

Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű formához elegendő, de nyugodtan kísérletezzünk más formákkal is. Mi most háromféle formát is használtunk: mini muffin sütőt, rendeset és egy szív alakú tortaformát.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A választott formát kivajazzuk vagy olajjal vékonyan kikenjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2
Elvégezve

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel alaposan kikeverjük (kb 5-6 perc), amíg a massza kifehéredik és a térfogata megnő.

3
Elvégezve

A lisztet a fahéjjal, szódabikarbónával és a vaníliás cukorral elkeverjük.

4
Elvégezve

A megtisztított répákat meghámozzuk és lereszeljük (kis lyukú reszelőn).

5
Elvégezve

A tojáshabhoz felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és az olajat, alaposan elkeverjük egy fakanállal.
Végül a reszelt répát is a tésztához dolgozzuk.

6
Elvégezve

A tésztát a formába öntjük és az előmelegített sütőben készre sütjük. Az sütési idő attól függ, hogy milyen formát választottunk: a tortaformában kb 50-60 percig süssük, ha pedig kisebb formát választottunk, akkor 25-30 perc is elég lehet. Mindig ellenőrizzük tűpróbával, ha nem ragad rá semmi, akkor kivehetjük a sütit.

7
Elvégezve

Az elkészült tésztának teljesen ki kell hűlnie.
Ezalatt kikeverjük a krémet.

8
Elvégezve

A sajtkrém hozzávalóit egy magasabb falú tálba tesszük és robotgéppel közepes fokozaton simára keverjük.

9
Elvégezve

A kihűlt tésztát egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel.

Előző
Medvehagymás tekercs
Következő
Nutellás marcipános babkakoszorú
Előző
Medvehagymás tekercs
Következő
Nutellás marcipános babkakoszorú