



















| 4 db tojás | |
| 30 dkg kristálycukor | |
| 18-20 dkg finomliszt | |
| 2 kk. szódabikarbóna | |
| 1 kk. fahéj | |
| fél kk. só | |
| 1 kk. vaníliás cukor | |
| 1.5 dl olaj | |
| 30 dkg sárgarépa | |
A mázhoz |
|
| 15 dkg krémsajt | |
| 1 kk. vaníliás cukor | |
| 7 dkg vaj | |
| 16 dkg porcukor |
Jól bevált recept, amit nem cserélnék le másra, mert ez így tökéletes!! A tészta még a sajtkrémes máz nélkül is finom, szaftos és puha, a krémmel együtt pedig verhetetlen.
A legnehezebb eleme a receptnek a répa lereszelése, na ez igazi izomerősítő gyakorlat. Ne adja fel senki, nem fogjátok megbánni a végeredményt kóstolva!
Ez a mennyiség egy 24 cm átmérőjű formához elegendő, de nyugodtan kísérletezzünk más formákkal is. Mi most háromféle formát is használtunk: mini muffin sütőt, rendeset és egy szív alakú tortaformát.
|
1
Elvégezve
|
A választott formát kivajazzuk vagy olajjal vékonyan kikenjük. |
|
2
Elvégezve
|
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel alaposan kikeverjük (kb 5-6 perc), amíg a massza kifehéredik és a térfogata megnő. |
|
3
Elvégezve
|
A lisztet a fahéjjal, szódabikarbónával és a vaníliás cukorral elkeverjük. |
|
4
Elvégezve
|
A megtisztított répákat meghámozzuk és lereszeljük (kis lyukú reszelőn). |
|
5
Elvégezve
|
A tojáshabhoz felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és az olajat, alaposan elkeverjük egy fakanállal. |
|
6
Elvégezve
|
A tésztát a formába öntjük és az előmelegített sütőben készre sütjük. Az sütési idő attól függ, hogy milyen formát választottunk: a tortaformában kb 50-60 percig süssük, ha pedig kisebb formát választottunk, akkor 25-30 perc is elég lehet. Mindig ellenőrizzük tűpróbával, ha nem ragad rá semmi, akkor kivehetjük a sütit. |
|
7
Elvégezve
|
Az elkészült tésztának teljesen ki kell hűlnie. |
|
8
Elvégezve
|
A sajtkrém hozzávalóit egy magasabb falú tálba tesszük és robotgéppel közepes fokozaton simára keverjük. |
|
9
Elvégezve
|
A kihűlt tésztát egyenletesen megkenjük a sajtkrémmel. |