Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
400 ml tej
5 db tojássárgája L-es
125 g kristálycukor
30 g kukoricakeményítő
1 kávéskanál vanília kivonat
1 csipet
1 teáskanál vaj

Portugál krémes – Pastel de Belém

  • Könnyű

Hozzávalók

A portugálok híres krémes kis kosárkái nálunk is nagyon népszerűek. Egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, elég kb 30 perc és az egész lakás finom vanília illatban fog úszni.

Hidegen vagy langyosan is ehetjük, én még nem tudtam eldönteni, hogy, mikor a legfinomabb. 🤷‍♀️

Egy tekercs bolti leveles tésztából kb 12 db sütink lesz.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt melegítsük elő kb 250 fokra légkeverésen.

2
Elvégezve

A leveles tésztát kitekerjük, egy picit nyújtunk még rajta, majd egy 9 cm-es kerek szaggatóval 12 db kört szaggatunk.
Ezeket belehelyezzük a muffin-sütőbe, úgy hogy először az aljukat igazítjuk el, majd az oldalára is óvatosan felhúzzuk a tésztát. Betesszük a hűtőbe.

3
Elvégezve

A krém elkészítése

Az 5 db tojássárgáját egy kevés tejjel és a keményítővel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos masszához öntjük. Az egészet visszahelyezzük a tűzre, beletesszük a vanília kivonatot és közepes lángon, kevergetve besűrítjük.

4
Elvégezve

A pudingot egyenlő arányban eloszlatjuk a tésztakosarakban, majd az egészet betesszük a sütőbe és kb 10-15 percig sütjük, amíg az egész aranybarna nem lesz, néhol fekete foltokkal.

Előző
Mézeskalács
Következő
Kakaós csiga egy kis csavarral
Előző
Mézeskalács
Következő
Kakaós csiga egy kis csavarral