













| 30 dkg cukor | |
| 60 dkg liszt | |
| 30 dkg vaj | |
| 2 ek. tejföl | |
| 3 db tojássárgája |
A linzer nálunk egy igazi Húsvéti süti, mert már előre el lehet készíteni és dobozban tárolva sokáig eláll. Na és persze mert nagyon finom! Ez a mi tökéletes receptünk, amit nem nagyon lehet elrontani ha betartjuk azt az egy szabályt, hogy nem szabad túlsütni, megbarnítani. Miután bedobozolva állni hagyjuk az összeragasztott kekszeket, csodásan puhák és omlósak lesznek.
|
1
Elvégezve
|
A lisztet és a vajat egy nagy tálba tesszük és összemozsoljuk (érdemes a vajat kisebb darabokra vágni, így könnyebben tudjuk eldolgozni a liszttel). |
|
2
Elvégezve
|
Hozzáadjuk a cukrot és belekeverjük. |
|
3
Elvégezve
|
Végül a 3 tojássárgájával és a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk ( a tejföl mennyiségét növelhetjük ha nem áll össze a tészta). |
|
4
Elvégezve
|
Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtuk. |
|
5
Elvégezve
|
Tetszőleges formával kiszaggatjuk, úgy, hogy a maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, amíg a tésztánk el nem fogy. |
|
6
Elvégezve
|
170 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 percet sütjük (ne hagyjuk, hogy megbarnuljanak, vegyük ki időben, így maradnak puhák a kekszeink). |
|
7
Elvégezve
|
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztgatjuk őket és egy éjszakát dobozban pihentetjük. Ezalatt az idő alatt megpuhul a sütink. |