https://www.habzsolo.hu
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Archívum: Recipes

Archívum: Recipes

Almás galette – francia pite

  • Pite
Egyszerű pite, ami frissen a sütőből kivéve a legfinomabb! Nem kell félni, hogy elszakad e a pitetésztánk, miközben a formába tesszük vagy, hogy átsül e az alja! Egyszerűen csak ki...
2020-03-25

Sajtos kenyér

  • Pékség
Ez egy gyorsan elkészíthető kenyér recept (a gyors itt azt jelenti, hogy nem kell háromszor, négyszer pihentetni), aminek még egy nagy előnye, hogy a sajtnak köszönhetően puha és nagyon nagyon...
2020-03-23

Fokhagymás-borsos zsemle

  • Pékség
Régebb óta kísérletezek a kenyérfélékkel, de valahogy nem éreztem azt, hogy a Habzsolón lenne a helyük. A mostani vírushelyzet viszont arra kényszerít mindannyiunkat, hogy alkalmazkodjunk és elfogadjunk olyan helyzeteket, amikre...
2020-03-20

Sós-karamellás cake pop

  • Aprósüti
Ez a recept eléggé rendhagyó, mert valójában pontos mennyiségeket nem tudok leírni. Egészen egyszerűen azért, mert a sós karamellás sütinyalókám (az angol megfelelő szerintem sokkal jobb “cake pop”) maradékokból keletkezett…...
2020-03-17

Medvehagymás pogácsa

  • Sós süti
Tavasszal többek között megérkezik a medvehagyma is, amit nagyon sok módon felhasználhatunk sütés-főzés során. Nálunk a pogácsa a legnépszerűbb ebben az időszakban, ezt minden éveben el kell készítenem legalább kétszer....
2020-03-16

Oreo bonbon

  • Aprósüti
Az Oreo őrület engem sosem kapott igazán el, de van, hogy ezt kapom le a polcról ha valamilyen kekszet szeretnék venni. A mostani helyzet picit más volt, mert miután szembe...
2020-03-13

Málnás ricotta torta

  • Torta
Szülinapra készült ez a torta, így fontos volt, hogy az ünnepelt ízlésének megfeleljen. Ne legyen túl édes, túl habos, túl csokis… Jó hír azért, hogy a gyümölcs minden formában és...
2020-03-06

Málnás-csokoládés pohárdesszert

  • Pohárdesszert
Szeretem a pohárkrémeket, mert látványosak, könnyen, gyorsan össze lehet ütni őket és a variációk száma végtelen. Ez most egy csokoládépuding valójában, ami tojáshabbal és málnazselével lett rétegezve. Tejszínnel a tetején...
2020-03-03

Karamell öntet

  • Krémek és öntetek
Tökéletes állagú karamell öntet, amit melegen és hidegen is felhasználhatunk. Almás pite, sajttorta vagy egy sima piskóta is új életre kel, ha ezzel az öntettel kínáljuk. Glükóz szirupot nem egyszerű...
2020-03-01

Csokis mini piték

  • Pite
Ezek a csábító mini piték melegen tálalva a legfinomabbak, de igazság szerint 5 másodperc a mikróban másnap is csodát tesz velük. 🙂 Az elkészítésük kicsit időigényes, ennek ellenére ez is...
2020-02-26
Előző recept
Következő recept

Kulcsszavak

alma baracklekvár csoki csokoládé cukrászda dió eper fahéj fehér csokoládé fánk gyümölcs habcsók kakaó kakaópor karamell keksz kelt tészta kenyér lekvár leveles tészta mandula marcipán mascarpone medvehagyma muffin málna méz nutella piskóta pite pogácsa puding péksütemény sajt sajtkrém sütés nélküli tejföl tejszín tejszínhab torta túró tükörglazúr vaj vanília égetett tészta

Kategóriák

Aprósüti

Aprósüti

Beszámoló

Beszámoló

Egyéb

Egyéb

Kelt tészta

Kelt tészta

Kevert süti

Kevert süti

Krémek és öntetek

Krémek és öntetek

Krémes

Krémes

Pékség

Pékség

Pite

Pite

Pohárdesszert

Pohárdesszert

Sós süti

Sós süti

Torta

Torta

Kereső

Közösségi oldalaim

Az oldalról

A Habzsoló egy kísérlet és egy elképzelés kibontakozása, ahol a sütés van a középpontban. Szeretném, ha nem csak egy recept-tárhely, de inspiráció is lenne, azok számára, akik félve kezdenek bele a sütésbe vagy csak a kötelesség hajtja őket.

Lelőhelyek, tippek és a sokszor hiányzó, lényegtelennek tűnő részletek azok, amikre a Habzsoló különös figyelmet szentel az oldalon.