













| 8 dkg zabpehely | |
| 16 dkg finomliszt | |
| 1 kk fahéj | |
| 16 dkg barna cukor | |
| 1 mk szódabikarbóna | |
| 1 csipet só | |
| 15 dkg vaj | |
| 1 db alma | |
| 1 csipet gyömbér | |
| 1 ek méz |
Régi, jól bevált zabkeksz recept. Dobozban sokáig eláll – már ha esélyt kap rá -, így előre is megsüthetjük, mert nem fog kiszáradni. Nálunk gyakran készül, a maga egyszerűségével nem igazán lehet neki ellenállni.
Tehetünk bele csokit vagy apróra vágott magvakat, aszalt gyümölcsöt, nem lehet elrontani!
|
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd két tepsit kibélelünk sütőpapírral. |
|
2
Elvégezve
|
A száraz hozzávalókat összekeverjük. |
|
3
Elvégezve
|
A reszelt almát 1 evőkanál vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a többi vajat és a mézet. Jól elkeverjük. |
|
4
Elvégezve
|
A párolt almát hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ha túl sűrűnek találjuk, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatjuk. |
|
5
Elvégezve
|
Diónyi gombócokat halmozunk a tepsire, majd egy kanállal enyhén ellapítjuk őket. |
|
6
Elvégezve
|
|