Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /www/habzsolo.hu/public/wp-content/themes/neptune-by-osetin/functions.php on line 73
Kakaós és fahéjas csiga | Habzsoló

Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Tésztához
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
100 ml étolaj
250 ml tej
1 evőkanál cukor
1 csipet
Fahéjas töltelékhez
1 púpozott teáskanál fahéj
60 g vaj puha vaj
90 g porcukor
Kakaós töltelékhez
50 g kakaópor
80 g vaj puha vaj
90 g porcukor

Kakaós és fahéjas csiga

  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tésztához

  • Fahéjas töltelékhez

  • Kakaós töltelékhez

Ez a kelt tészta egy alaprecept valójában, amit nyugodtan felhasználhatunk sós péksütemények elkészítéséhez is. Elég a cukor és a só arányát felcserélni és már készülhet is egy finom pizzás csiga, vagy sörkifli. Mellette szól még, hogy gyorsan elkészül és nem igényel nagy szakértelmet, mégis egy finom, puha péksütemény lesz a végeredmény.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tejet és az olajat egy tálba öntjük és langyosra melegítjük.

2
Elvégezve

A lisztet a kelesztőtál aljába szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.

3
Elvégezve

A langyos tej és olaj keverékét a lisztre öntjük, végül erre morzsoljuk az élesztőt.

4
Elvégezve

Az egészet alaposan elkeverjük, majd kidagasztjuk. Fényes, sima felületű tésztát kapunk.
Letakarjuk és hagyjuk, hogy a duplájára keljen (kb. 45 perc).

5
Elvégezve

Amíg a tészta kel, kikeverjük a kétféle tölteléket:
A puha, lágy vajhoz hozzáadjuk a porcukrot és a fahéjat, végül az egészet simára keverjük.
A kakaós esetében ugyanígy járunk el. Fontos, hogy a vaj nagyon puha legyen, így egyszerűbb kikeverni.

6
Elvégezve

A sütőt előmelegítem 175 fokra.

7
Elvégezve

A megkelt tésztát két részre osztom. Az egyiket visszateszem a kelesztőtálba és letakarva félrerakom.
A másik tésztát lisztezett felületen átgyúrom majd téglalap alakúra nyújtom.

8
Elvégezve

Megkenem a fahéjas krémmel úgy, hogy a szemközti, hosszanti oldal mentén hagyok egy kb. 1 cm-es sávot. A hosszanti oldal mentén az egészet feltekerem mint a rétest, majd kb ujjnyi vastagon felszeletelem és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a csigákat.

9
Elvégezve

A másik tésztával ugyanígy járok el, csak azt a kakaós krémmel kenem meg. Előfordulhat, hogy a vajas krém összeáll, megszilárdul kissé, ekkor tegyük be kb 5-10 másodpercre a mikróba, majd keverjük át.

10
Elvégezve

A csigákat kb 35 percig sütjük, amíg szép színt nem kapnak. A sütési idő eltérhet, ha nagyobbra szeleteljük a tésztát, akkor figyeljünk, hogy több időt hagyjunk nekik a sütőben.

Előző
Eclair
Következő
Empire cookies – az ünnepi omlós keksz
Előző
Eclair
Következő
Empire cookies – az ünnepi omlós keksz