https://www.habzsolo.hu
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Ingredient: friss élesztő

Ingredient: friss élesztő

Gesztenyés-csokis kiflik

  • Kelt tészta
  • Pékség
Ez most nem egy gyorsan összedobható recept, de ha egy kis házi péksütire vágyunk, akkor megéri rászánni az időt. Kicsit csokis, kicsit gesztenyés és így együtt tökéletes kávé, tea mellé...
2022-04-07

Mákos bejglifalatok

  • Aprósüti
  • Egyéb
A bejgli talán a legnépszerűbb sütemény a tradicionális karácsonyi finomságok közül. Nálunk mindig készül diós, mákos és most már csokis is az ünnepekre, de valahogy az év további részében feledésbe...
2021-11-18

Cheddar sajtos kenyér

  • Pékség
Kenyeret sütni jó! Kifejezetten szeretem a kicsit különlegesebb édes vagy sós kalácsokat, a hajtogatott vagy csavart formákat. Ennek a cheddar sajtos verziónak az elkészítéséhez nem kell péknek lennünk és a...
2021-06-01

Zserbó

  • Egyéb
Ez egy olyan klasszikus, amit szerintem nem lehet megunni, és családi eseményeken, ünnepeken valahogy mindig az asztalra kerül. Nem kell tartani ettől a recepttől, mert igazán könnyű elkészíteni! Az egyetlen...
2020-04-16

Medvehagymás tekercs

  • Kelt tészta
Az egyszerű kelt tésztát most egy igazán különleges medvehagymás pestóval dobtuk fel. Puha és krémes tekercseket kapunk, amik a mascarpone miatt egyáltalán nem száradnak ki másnapra sem. Vadásszatok medvehagymát!!
2020-03-31

Sajtos kenyér

  • Pékség
Ez egy gyorsan elkészíthető kenyér recept (a gyors itt azt jelenti, hogy nem kell háromszor, négyszer pihentetni), aminek még egy nagy előnye, hogy a sajtnak köszönhetően puha és nagyon nagyon...
2020-03-23

Fokhagymás-borsos zsemle

  • Pékség
Régebb óta kísérletezek a kenyérfélékkel, de valahogy nem éreztem azt, hogy a Habzsolón lenne a helyük. A mostani vírushelyzet viszont arra kényszerít mindannyiunkat, hogy alkalmazkodjunk és elfogadjunk olyan helyzeteket, amikre...
2020-03-20

Kakaós és fahéjas csiga

  • Kelt tészta
Ez a kelt tészta egy alaprecept valójában, amit nyugodtan felhasználhatunk sós péksütemények elkészítéséhez is. Elég a cukor és a só arányát felcserélni és már készülhet is egy finom pizzás csiga,...
2020-02-10

Kulcsszavak

alma baracklekvár csoki csokoládé cukrászda dió eper fahéj fehér csokoládé fánk gyümölcs habcsók kakaó kakaópor karamell keksz kelt tészta kenyér lekvár leveles tészta mandula marcipán mascarpone medvehagyma muffin málna méz nutella piskóta pite pogácsa puding péksütemény sajt sajtkrém sütés nélküli tejföl tejszín tejszínhab torta túró tükörglazúr vaj vanília égetett tészta

Kategóriák

Aprósüti

Aprósüti

Beszámoló

Beszámoló

Egyéb

Egyéb

Kelt tészta

Kelt tészta

Kevert süti

Kevert süti

Krémek és öntetek

Krémek és öntetek

Krémes

Krémes

Pékség

Pékség

Pite

Pite

Pohárdesszert

Pohárdesszert

Sós süti

Sós süti

Torta

Torta

Kereső

Közösségi oldalaim

Az oldalról

A Habzsoló egy kísérlet és egy elképzelés kibontakozása, ahol a sütés van a középpontban. Szeretném, ha nem csak egy recept-tárhely, de inspiráció is lenne, azok számára, akik félve kezdenek bele a sütésbe vagy csak a kötelesség hajtja őket.

Lelőhelyek, tippek és a sokszor hiányzó, lényegtelennek tűnő részletek azok, amikre a Habzsoló különös figyelmet szentel az oldalon.