https://www.habzsolo.hu
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Kezdőlap
  • Ingredient: tej

Ingredient: tej

Medvehagymás tekercs

  • Kelt tészta
Az egyszerű kelt tésztát most egy igazán különleges medvehagymás pestóval dobtuk fel. Puha és krémes tekercseket kapunk, amik a mascarpone miatt egyáltalán nem száradnak ki másnapra sem. Vadásszatok medvehagymát!!
2020-03-31

Fokhagymás-borsos zsemle

  • Pékség
Régebb óta kísérletezek a kenyérfélékkel, de valahogy nem éreztem azt, hogy a Habzsolón lenne a helyük. A mostani vírushelyzet viszont arra kényszerít mindannyiunkat, hogy alkalmazkodjunk és elfogadjunk olyan helyzeteket, amikre...
2020-03-20

Sós-karamellás cake pop

  • Aprósüti
Ez a recept eléggé rendhagyó, mert valójában pontos mennyiségeket nem tudok leírni. Egészen egyszerűen azért, mert a sós karamellás sütinyalókám (az angol megfelelő szerintem sokkal jobb “cake pop”) maradékokból keletkezett…...
2020-03-17

Málnás-csokoládés pohárdesszert

  • Pohárdesszert
Szeretem a pohárkrémeket, mert látványosak, könnyen, gyorsan össze lehet ütni őket és a variációk száma végtelen. Ez most egy csokoládépuding valójában, ami tojáshabbal és málnazselével lett rétegezve. Tejszínnel a tetején...
2020-03-03

Kakaós és fahéjas csiga

  • Kelt tészta
Ez a kelt tészta egy alaprecept valójában, amit nyugodtan felhasználhatunk sós péksütemények elkészítéséhez is. Elég a cukor és a só arányát felcserélni és már készülhet is egy finom pizzás csiga,...
2020-02-10

Eclair

  • Egyéb
Franciaországban kóstoltam igazi eclairt, így egyből magasabbak lettek az elvárásaim saját próbálkozásaimat illetően. Ezzel a recepttel viszont mindenki meg lehet elégedve, mert akárcsak az eredeti, ezek a fánkok roppanósak és...
2020-02-05

Barackos-túrós pite

  • Pite
Egy újságban találtam rá erre a receptre és mivel barackos is és túrós is, ki kellett próbálnom.  Nagyon finom pite, krémes, édes a túrótól és a tejszíntől, a barack pedig...
2019-07-24

Ribizlis profiterol torta

  • Torta
Szülinapra készült ez a torta, ami teljes mértékben az ünnepeltre lett hangolva. Csokit, gyümölcsöt na és a profiterolt kellett összehangolni, így született meg ez a ribizlis főzött krémes finomság. Időigényes,...
2019-05-16

Profiterol

  • Egyéb
Ha egyszer megküzdünk az égetett tésztával és odafigyelünk a részletekre, akkor a profiterol egy olyan édesség lesz, amit újra meg újra elkészítünk. Könnyed tészta vaníliakrémmel töltve és csokimártással meglocsolva… még...
2019-05-14

Rugelach – diós, csokis kifli

  • Aprósüti
Pár éve találtunk rá a hagyományos rugelach receptre egy újságban, és azóta rendszeresen elkészül nálunk kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ezért elhoztam nektek a mi kedvenc verziónkat, ami különleges, nagyon finom és egyszerű....
2019-03-18
Előző recept
Következő recept

Kulcsszavak

alma baracklekvár csoki csokoládé cukrászda dió eper fahéj fehér csokoládé fánk gyümölcs habcsók kakaó kakaópor karamell keksz kelt tészta kenyér lekvár leveles tészta mandula marcipán mascarpone medvehagyma muffin málna méz nutella piskóta pite pogácsa puding péksütemény sajt sajtkrém sütés nélküli tejföl tejszín tejszínhab torta túró tükörglazúr vaj vanília égetett tészta

Kategóriák

Aprósüti

Aprósüti

Beszámoló

Beszámoló

Egyéb

Egyéb

Kelt tészta

Kelt tészta

Kevert süti

Kevert süti

Krémek és öntetek

Krémek és öntetek

Krémes

Krémes

Pékség

Pékség

Pite

Pite

Pohárdesszert

Pohárdesszert

Sós süti

Sós süti

Torta

Torta

Kereső

Közösségi oldalaim

Az oldalról

A Habzsoló egy kísérlet és egy elképzelés kibontakozása, ahol a sütés van a középpontban. Szeretném, ha nem csak egy recept-tárhely, de inspiráció is lenne, azok számára, akik félve kezdenek bele a sütésbe vagy csak a kötelesség hajtja őket.

Lelőhelyek, tippek és a sokszor hiányzó, lényegtelennek tűnő részletek azok, amikre a Habzsoló különös figyelmet szentel az oldalon.